Project Description

Sava lux je poboljšivač namenjen za proizvodnju „domaćeg hleba“. Omogućava lakšu obradu testa , daje hlebu veći volumen, finu, poroznu i elastičnu sredinu. Povećava moć upijanja vode i produžava svežinu i trajnost gotovog proizvoda. Poboljšava boju i osobine kore.

Doziranje

0,2% do 0,5 % u odnosu na masu brašna.

Pakovanje

2/1 i 10/1 (kese od 2kg i džakovi od 10kg)

Tehnološki postupak:

  • Sirovina  : Količina (kg)
  • Brašno T-500 :100
  • Kvasac : 2-4
  • Kuhinjska so 2
  • Sava lux 500 : 0,2-0,5
  • Voda : 50-60
  • Vreme zamesa : 2 + 5 minuta (spiralna mesilica)
  • Temperatura testa: 26-28°C
  • Odmaranje u masi: 20 minuta
  • Završna fermentacija:50-60 minuta
  • Temperatura pečenja: 250 – 230°C
  • Vreme pečenja: 23-25 minuta