Project Description
Sava lux je poboljšivač namenjen za proizvodnju „domaćeg hleba“. Omogućava lakšu obradu testa , daje hlebu veći volumen, finu, poroznu i elastičnu sredinu. Povećava moć upijanja vode i produžava svežinu i trajnost gotovog proizvoda. Poboljšava boju i osobine kore.
Doziranje
0,2% do 0,5 % u odnosu na masu brašna.
Pakovanje
2/1 i 10/1 (kese od 2kg i džakovi od 10kg)
Tehnološki postupak:
- Sirovina : Količina (kg)
- Brašno T-500 :100
- Kvasac : 2-4
- Kuhinjska so 2
- Sava lux 500 : 0,2-0,5
- Voda : 50-60
- Vreme zamesa : 2 + 5 minuta (spiralna mesilica)
- Temperatura testa: 26-28°C
- Odmaranje u masi: 20 minuta
- Završna fermentacija:50-60 minuta
- Temperatura pečenja: 250 – 230°C
- Vreme pečenja: 23-25 minuta