Project Description

pomorandza

Voćno punjenje pomorandža – Voćno punjenje posebno pripremljeno za proizvodnju pekarskih proizvoda- apliciranje u proizvod pre pečenja.
Proizvod je napravljen od voćnih kaša (slično marmeladi) sa prijatnom aromom pomorandže.
Takve je konzistencije, da omogućava laku manipulaciju bilo da se radi o ručnom punjenju proizvoda, ili pomoću punilice.

Pakovanje

6/1,12/1 (kantice od 6,12 kg)

Tehnološki postupak:

Sirovina                           Količina (kg)

  • Kroasan lux                      100
  • Kvasac                                    4-6
  • Margarin u zames                 5
  • Voćno punjenje                20
  • Voda                                        50-60
  • Margarin u testo                   50

Vreme zamesa : 30 minuta (spiralna mesilica)
Temperatura testa: 20°C
Odmaranje u masi: 10 minuta

Deljenje na komade

Ubacivanje margarina

Razvlačenje 5×3

Razvlačenje na 3 mm

Sečenje, formiranje i filovanje
Završna fermentacija:45-50 minuta
Temperatura pečenja: 250 – 230°C
Vreme pečenja: 23-25 minuta