Project Description
Voćno punjenje kajsija – Voćno punjenje posebno pripremljeno za proizvodnju pekarskih proizvoda- apliciranje u proizvod pre pečenja.
Proizvod je napravljen od voćnih kaša (slično marmeladi) sa prijatnom aromom kajsije.
Takve je konzistencije, da omogućava laku manipulaciju bilo da se radi o ručnom punjenju proizvoda, ili pomoću punilice.
Pakovanje
6/1,12/1 (kantice od 6,12 kg)
Tehnološki postupak:
Sirovina Količina (kg)
- Kroasan lux 100
- Kvasac 4-6
- Margarin u zames 5
- Voćno punjenje 20
- Voda 50-60
- Margarin u testo 50
Vreme zamesa : 30 minuta (spiralna mesilica)
Temperatura testa: 20°C
Odmaranje u masi: 10 minuta
Deljenje na komade
Ubacivanje margarina
Razvlačenje 5×3
Razvlačenje na 3 mm
Sečenje, formiranje i filovanje
Završna fermentacija:45-50 minuta
Temperatura pečenja: 250 – 230°C
Vreme pečenja: 23-25 minuta