Opis proizvoda

vanila

Vanila krem je gotov, kuvani, termostabilni krem Namenjen je za punjenje svih pekarskih proizvoda: danskog peciva, kroasana, krofni.
Može da se koristi i u industrijskoj proizvodnji, jer lako prolazi kroz punilicu, a da pri tom ne menja konzistenciju i izgled. U proizvodima se aplikuje samostalno ili u kombinaciji sa raznim voćnim ili čokoladnim punjenjima.

Pakovanje

6/1 (kantice od 6 kg).

Tehnološki postupak:

Sirovina                          Količina (kg)

  • Kroasan lux                         100
  • Kvasac                                 4-6
  • Margarin u zames                 5
  • Vanila krem                       20
  • Voda                                   50-60
  • Margarin u testo                   50

Vreme zamesa : 30 minuta (spiralna mesilica)
Temperatura testa: 20°C
Odmaranje u masi: 10 minuta

Deljenje na komade

Ubacivanje margarina

Razvlačenje 5×3

Razvlačenje na 3 mm

Sečenje, formiranje i filovanje
Završna fermentacija:45-50 minuta
Temperatura pečenja: 250 – 230°C
Vreme pečenja: 23-25 minuta