Opis proizvoda

Ultra sava je poboljšivač koji omogućava lakšu obradu testa , ojačava lepak u testu, poboljšava elastičnost testa i povećava moć upijanja vode. Namenjen je za proizvodnju hleba na tunelskim pećima sa brzom fermentacijom ne dužom od 50 minuta. Pri ovim uslovima daje hleb povećane zapremine, karakterističnog oblika vekne, fine porozne strukture i rumene boje kore.

Doziranje

0,2% do 0,5 % u odnosu na masu brašna.

Pakovanje

2/1 i 10/1 (kese od 2kg i džakovi od 10kg)

Tehnološki postupak:

  • Sirovina                        Količina (kg)
  • Brašno T-500              100
  • Kvasac                           2-4
  • Kuhinjska so                 2
  • Ultra sava                      0,2-0,5
  • Voda                               50-60

Vreme zamesa : 2 + 5 minuta (spiralna mesilica)
Temperatura testa: 26-28°C
Odmaranje u masi: 20 minuta
Završna fermentacija:50-60 minuta
Temperatura pečenja: 250 – 230°C
Vreme pečenja: 23-25 minuta