Opis proizvoda

smesa-za-becke-krofne

Smeša za bečke krofne je koncentrovana smeša za pripremu vazdušastih krofni, dobrog volumena. Krofne su fine, prijatne arome, bez suvišnog upijanja ulja prilikom prženja.

Doziranje

50% smeše i 50% brašan T400/T500

Pakovanje

2/1 i 10/1 (kese od 2 kg, natron vreće od 10 kg)

Tehnološki postupak:

Sirovina                               Količina (kg)

  • Smeša za krofne                           50
  • Brašno T-500/T-400                     50
  • Kvasac                                             5
  • Voda                                            50-60
  • Voćno punjenje za krofne             30

Vreme zamesa : 2 + 5 minuta (spiralna mesilica)
Temperatura testa: 26-28°C
Odmaranje u masi: 20 minuta

Deljenje na komade
Završna fermentacija:45 – 50 minuta

Odmaranje na sobnoj temperaturi 10-15 minuta.
Prženje u fritezi
Temperatura ulja 180°C

Punjenje krofni

Napomena

Za punjenje krofni predlažemo Vam naša punjenja Voćno punjenje kajsija i pomorandža za krofne. Takođe za posipanje, odnosno dekoraciju Kompanija Kršulj je napravila termostabilni posip ORSO BIANCO, sa kojim će vaše krofne zadržati trajno svojstven i lep izgled.