Project Description

Princes krem je gotova smeša za instant vanil krem koja se priprema mešanjem sa vodom (100 g smeše i 250 ml vode). Koristi se za sve vrsrte kremova, samostalno ili u kombinaciji kao sastojak raznih vrsta filova.

Princes krem je termostabilan krem, pa se koristi za punjenje pekarskih proizvoda pre i posle pečenja.

Pakovanje

2/1 i 10/1 (kese od 2 kg, natron vreće od 10 kg)

Način primene

100 g instant smeše mutiti mikserom sa 220 ml do 250 ml hladne vode, 3-5 minuta.

Tehnološki postupak:

Sirovina                           Količina (kg)

  • Kroasan lux                         100
  • Kvasac                                 4-6
  • Margarin u zames                 5
  • Princes krem                       20
  • Voda                                   50-60
  • Margarin u testo                   50

Vreme zamesa : 30 minuta (spiralna mesilica)
Temperatura testa: 20°C
Odmaranje u masi: 10 minuta

Deljenje na komade

Ubacivanje margarina

Razvlačenje 5×3

Razvlačenje na 3 mm

Sečenje, formiranje i filovanje
Završna fermentacija:45-50 minuta
Temperatura pečenja: 250 – 230°C
Vreme pečenja: 23-25 minuta

Po želji Princes krem može da se kombinuje sa suvim grožđem, jezgrastim voćem ili raznim voćnim nadevima.