Project Description
Princes krem je gotova smeša za instant vanil krem koja se priprema mešanjem sa vodom (100 g smeše i 250 ml vode). Koristi se za sve vrsrte kremova, samostalno ili u kombinaciji kao sastojak raznih vrsta filova.
Princes krem je termostabilan krem, pa se koristi za punjenje pekarskih proizvoda pre i posle pečenja.
Pakovanje
2/1 i 10/1 (kese od 2 kg, natron vreće od 10 kg)
Način primene
100 g instant smeše mutiti mikserom sa 220 ml do 250 ml hladne vode, 3-5 minuta.
Tehnološki postupak:
Sirovina Količina (kg)
- Kroasan lux 100
- Kvasac 4-6
- Margarin u zames 5
- Princes krem 20
- Voda 50-60
- Margarin u testo 50
Vreme zamesa : 30 minuta (spiralna mesilica)
Temperatura testa: 20°C
Odmaranje u masi: 10 minuta
Deljenje na komade
Ubacivanje margarina
Razvlačenje 5×3
Razvlačenje na 3 mm
Sečenje, formiranje i filovanje
Završna fermentacija:45-50 minuta
Temperatura pečenja: 250 – 230°C
Vreme pečenja: 23-25 minuta
Po želji Princes krem može da se kombinuje sa suvim grožđem, jezgrastim voćem ili raznim voćnim nadevima.