Project Description

PRIMA LUX je ekstra poboljšivač namenjen proizvodnji hleba i peciva. Obezbeđuje izuzetno dobar volumen i zlatno rumenu boju kore.
Omogućava lakšu obradu testa , ojačava lepak u testu, poboljšava elastičnost testa i povećava moć upijanja vode.

Doziranje

0,2% do 0,4 % u odnosu na masu brašna.

Pakovanje:

2/1 i 10/1 (kese od 2kg i džakovi od 10kg)

Tehnološki postupak:

  • Sirovina Količina (kg)
  • Brašno T-500 100
  • Kvasac 2-4
  • Kuhinjska so 2
  • Prima lux 0,2-0,4
  • Voda 50-60
  • Vreme zamesa : 2 + 5 minuta (spiralna mesilica)
  • Temperatura testa: 26-28°C
  • Odmaranje u masi: 20 minuta
  • Završna fermentacija:50-60 minuta
  • Temperatura pečenja: 250 – 230°C
  • Vreme pečenja: 23-25 minuta