Project Description
PRIMA LUX je ekstra poboljšivač namenjen proizvodnji hleba i peciva. Obezbeđuje izuzetno dobar volumen i zlatno rumenu boju kore.
Omogućava lakšu obradu testa , ojačava lepak u testu, poboljšava elastičnost testa i povećava moć upijanja vode.
Doziranje
0,2% do 0,4 % u odnosu na masu brašna.
Pakovanje:
2/1 i 10/1 (kese od 2kg i džakovi od 10kg)
Tehnološki postupak:
- Sirovina Količina (kg)
- Brašno T-500 100
- Kvasac 2-4
- Kuhinjska so 2
- Prima lux 0,2-0,4
- Voda 50-60
- Vreme zamesa : 2 + 5 minuta (spiralna mesilica)
- Temperatura testa: 26-28°C
- Odmaranje u masi: 20 minuta
- Završna fermentacija:50-60 minuta
- Temperatura pečenja: 250 – 230°C
- Vreme pečenja: 23-25 minuta