Project Description

PEKARSKI SLAD PLUS je mešavina raznih vrsta sladnih brašna koristi se kao korektor boje, ukusa i mirisa pekarskih proizvoda. U svom sastavu sadrži i poboljšivač, tako da prilikom zamesa nije ga potrebno naknadno dodavati.

Doziranje

1% do 2 % u odnosu na masu brašna.

Pakovanje

2/1 i 10/1 (kese od 2kg i džakovi od 10kg)

Tehnološki postupak:

Sirovina                                    Količina (kg)

  • Brašno T-850                       100
  • Kvasac                                   2-4
  • Kuhinjska so                         2
  • Pekarski slad plus         1-2
  • Voda                                      50-60

Vreme zamesa : 2 + 5 minuta (spiralna mesilica)
Temperatura testa: 26-28°C
Odmaranje u masi: 20 minuta
Završna fermentacija:50-60 minuta
Temperatura pečenja: 250 – 230°C
Vreme pečenja: 23-25 minuta