Opis proizvoda

mak-nadev

Mak nadev je gotov termostabilni nadev koji je spreman za upotrebu nakon mešanja sa vodom ( 1 kg nadeva i 0,45 lit vode). Koristi se za punjenje štrudli i raznog peciva. Nakon pečenja nadev je homogen (nema mrvljenja). Mak je izuzetno bogat kalcijumom, a njegovi sastojci deluju umirujuće, pa se samim tim preporučuje svim kategorijama potrošača.

Pakovanje: Kese od 2 kg u inertnoj atmosferi.

Tehnološki postupak:

Sirovina                           Količina (kg)

  • Kroasan lux                         100
  • Kvasac                                 4-6
  • Margarin u zames                 5
  • Mak nadev                         20
  • Voda                                   50-60
  • Margarin u testo                   50

Vreme zamesa : 30 minuta (spiralna mesilica)
Temperatura testa: 20°C
Odmaranje u masi: 10 minuta

Deljenje na komade

Ubacivanje margarina

Razvlačenje 5×3

Razvlačenje na 3 mm

Sečenje, formiranje i filovanje
Završna fermentacija:45-50 minuta
Temperatura pečenja: 250 – 230°C
Vreme pečenja: 23-25 minuta