Opis proizvoda
Mak nadev je gotov termostabilni nadev koji je spreman za upotrebu nakon mešanja sa vodom ( 1 kg nadeva i 0,45 lit vode). Koristi se za punjenje štrudli i raznog peciva. Nakon pečenja nadev je homogen (nema mrvljenja). Mak je izuzetno bogat kalcijumom, a njegovi sastojci deluju umirujuće, pa se samim tim preporučuje svim kategorijama potrošača.
Pakovanje: Kese od 2 kg u inertnoj atmosferi.
Tehnološki postupak:
Sirovina Količina (kg)
- Kroasan lux 100
- Kvasac 4-6
- Margarin u zames 5
- Mak nadev 20
- Voda 50-60
- Margarin u testo 50
Vreme zamesa : 30 minuta (spiralna mesilica)
Temperatura testa: 20°C
Odmaranje u masi: 10 minuta
Deljenje na komade
Ubacivanje margarina
Razvlačenje 5×3
Razvlačenje na 3 mm
Sečenje, formiranje i filovanje
Završna fermentacija:45-50 minuta
Temperatura pečenja: 250 – 230°C
Vreme pečenja: 23-25 minuta