Opis proizvoda

kroasan-lux

Kroasan lux je gotova smeša namenjena za proizvodnju svih kvasnih lisnatih testa. Proizvodi su fine lisnate strukture, dobrog volumena. Smeša se može koristiti i za proizvodnju kroasana štrudli, kao i raznih buhtli.

Doziranje

100% smeša

Pakovanje: 10/1 (natron vreće od 10 kg)

Tehnološki postupak:

Sirovina                           Količina (kg)

  • Kroasan lux                         100
  • Kvasac                                 4-6
  • Margarin u zames                 5
  • Voda                                   50-60
  • Margarin u testo                   50

Vreme zamesa : 30 minuta (spiralna mesilica)
Temperatura testa: 20°C
Odmaranje u masi: 10 minuta

Deljenje na komade

Ubacivanje margarina

Razvlačenje 5×3

Razvlačenje na 3 mm

Sečenje, formiranje i filovanje
Završna fermentacija:45-50 minuta
Temperatura pečenja: 250 – 230°C
Vreme pečenja: 23-25 minuta