Project Description

KORALUX je zaštitno sredstvo i koristi se prilikom proizvodnje kora za pitu i gibanicu za produženje trajnosti jer onemogućava mikrobioloski kvar. Koristi se za produženje trajnosti svih pakovanih proizvoda.

Doziranje

0,5% do 1 % u odnosu na masu brašna.

Pakovanje

2/1 i 10/1 (kese od 2kg i džakovi od 10kg)

Tehnološki postupak:

  • Sirovina Količina (kg)
  • Brašno T-400 100
  • Kuhinjska so 2
  • Koralux 0,5-1
  • Margarin 30-45
  • Voda 50-60
  • Vreme zamesa : 20-25 minuta (spiralna mesilica)
  • Temperatura testa: 20°C
  • Odmaranje u masi: 10 minuta
  • Deljenje na komade
  • Deljenje na komade
  • Razvlačenje 5×3
  • Razvlačenje na 3 mm
  • Sečenje
  • Zamrzavanje
  • Pakovanje