Project Description
KORALUX je zaštitno sredstvo i koristi se prilikom proizvodnje kora za pitu i gibanicu za produženje trajnosti jer onemogućava mikrobioloski kvar. Koristi se za produženje trajnosti svih pakovanih proizvoda.
Doziranje
0,5% do 1 % u odnosu na masu brašna.
Pakovanje
2/1 i 10/1 (kese od 2kg i džakovi od 10kg)
Tehnološki postupak:
- Sirovina Količina (kg)
- Brašno T-400 100
- Kuhinjska so 2
- Koralux 0,5-1
- Margarin 30-45
- Voda 50-60
- Vreme zamesa : 20-25 minuta (spiralna mesilica)
- Temperatura testa: 20°C
- Odmaranje u masi: 10 minuta
- Deljenje na komade
- Deljenje na komade
- Razvlačenje 5×3
- Razvlačenje na 3 mm
- Sečenje
- Zamrzavanje
- Pakovanje