Opis proizvoda

heljdina-smesa

Heljdina smeša je namenjena proizvodnji mešanog heljdinog hleba i peciva, velike hranljive vrednosti. Zrno heljde je bogato vitaminima i mineralima, sadrži masti, belančevine i organske kiseline, zbog čega ima veoma značajnu ulogu u ishrani.

Doziranje

50% smeše + 50% brašna.

Pakovanje: 10/1 (natron vreće od 10 kg)

Tehnološki postupak:

Sirovina                           Količina (kg)

  • Brašno T-500                       50
  • Heljdina smeša                   50
  • Kvasac                                 2-4
  • Kuhinjska so                        2
  • Margarin ili jestivo ulje       1-2
  • Sava lux                             0,2-0,5
  • Voda                                   50-60

Vreme zamesa : 2 + 5 minuta (spiralna mesilica)
Temperatura testa: 26-28°C
Odmaranje u masi: 20 minuta
Završna fermentacija:50-60 minuta
Temperatura pečenja: 250 – 230°C
Vreme pečenja: 25-30 minuta