Opis proizvoda

baza-bavarika

Baza Bavarika – bazni rastvor namenjen za premazivanje testa pre pečenja kako bi se dobio proizvod karakteristične zlatno braon boje i karakteristične arome.
Doziranje 100% rastvor za doziranje
Pakovanje: kanisteri od 10 lit.

Napomena:

Bazni rastvor može se nanositi na proizvod na nekoliko načina.

  1. Proizvod se na kratko ubaci u šok komoru i potapa u rastvor (obavezno nositi rukavice)
  2. Potapanjem tek formiranog proizvoda u rastvor
  3. Prskanjem po proizvodu (ukoliko proizvodi nisu na starim čeličnim plehovima)
  4. Rastvor se četkom nanosi po proizvodu.

Tehnološki postupak:

  • Sirovina                           Količina (kg)
  • Brašno T-500                       100
  • Kvasac                                     1
  • Prašak za pecivo                   2
  • Margarin ili jestivo ulje      2-3
  • Šećer                                       2-3
  • Kuhinjska so                          2
  • Prima lux                         0,2-0,4
  • Voda                                      50-60
  • Baza bavarika                 20 lit

Vreme zamesa : 2 + 5 minuta (spiralna mesilica)
Temperatura testa: 26-28°C
Odmaranje u masi: 10 minuta
Završna fermentacija:15 minuta
Temperatura pečenja: 250 – 230°C
Vreme pečenja: 23-25 minuta